Captain America: Civil War – recension

filmpngNyligen var det DC Comics största superhjältar som slogs mot varandra på den stora duken. Nu är det dags för Marvel Comics filmavdelning att släppa lös två av sina giganter mot varandra. Detta är Steve Rogers AKA Captain America som möter Tony Stark i sin Iron Man-dräkt.
Jag brukar vara på premiären av superhjältefilmer men nu blev jag två dagar sen till visningen. Så igår klämde jag in en solovisning av filmen mellan lite affärsnätverkande och ett magimöte med min lärjunge Justin.
Jag kan redan avslöja nu att jag gillade den här filmen riktigt mycket. Precis som Captain America: The Winter Soldier är det här en film med mycket fokus på Roger’s vapendragare Bucky Barnes. Och jag älskar Bucky. Han är en så komplex och mångfacetterad karaktär med både mörka och ljusa sidor.
Sen är, precis som i Batman V Superman, anledningen till varför superhjältarna hamnar i konflikt med varandra. Och det stannar ju inte med att superpatrioten och herr plåtniklas slår på varandra. Här kommer hela Avengers-teamet ut ur sina helylleskal och bankar på varandra rejält! Och det är ingen vänskapsmatch i någon dojo vi snackar om. Detta är krig!

captain-america-civil-war

Filmen har både djup och bra action såväl som karaktärer som vi (nästan) kan tro är verkliga trots att de är superhjältar med extraordinära förmågor.

Utöver att nästan vara en Avengers 3 (men detta är mycket tydligt Captain America’s film) så lyckas filmen få in två nya superhjältar utan att det känns trångt eller påtvingat. Black Panther, utmärkt spelad av Chadwick Boseman, gör en tidig entré och en bit in får vi Marvel’s nya version av Spider-Man. Tom Holland spelar en UNG Peter Parker och i mitt tycke är det nog den bästa tolkningen vi sett på den stora duken.

Jag vill inte prata för mycket om de stora lyften i den här filmen för jag riskerar då att gå in på spoilerområden, så i stället säger jag bara: Gå in på SF och köp dina biljetter nu!
Unna dig en kväll på bion med din partner eller dina vänner. Captain America: Civil War är en riktig höjdarrulle! 5:an är inte långt borta.

4,5star

/ Samuel Varg

Om Samuel Varg

Magisk utbildning och underhållning i ett välklätt paket.
Det här inlägget postades i Film- och bokarkivet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *