Jens Garnfeldt – varför botar du inte ebola?

detectiveBäste Jens Garnfeldt. Du påstår dig ha en gåva från Gud. Och inte vilken gåva som helst. Du menar att han har ”smort” dig till att kunna bota sjuka människor. Du demonsterar detta genom att du botar ryggsmärtor, lindrar ledvärk och förlänger ben som sägs vara för korta.
Om du verkligen kan bota sjuka lika säkert som du verkar framställa det – varför åker du inte runt till de eboladrabbade länderna, lägger dina händer på de sjuka och förklarar dem friska?
Jag har sett hur du på millimetern kan bestämma hur mycket ett ben ska växa ut. Om du med sådan precision kan kanalisera Guds kraft och förnya muskelceller, skapa nytt benmaterial osv så måste ett litet virus vara en enkel match för dig. Ebola kan idag utvecklas till ett mycket allvarligt hot och vi är många som vore tacksamma om du kunde hindra det från att spridas.

jensgarnfeldtJens Garnfeldt påstår sig kunna hela människor. T.o.m genom teveapparaten.
Foto: Skärmdump från Kalla Fakta

Här förklarar jag hur det hela går till i Kalla Fakta.

Jag vet inte om du känner till Uri Geller. Han påstår sig ha fått en utomjordisk förmåga att manipulera materia, såsom metall, med tankekraft. Men allt han gör med den här övernaturliga gåvan är att böja skedar. Att böja en sked med bara fingerspetsarna är ett välkänt gammalt magitrick. För man kan inte böja ett sådant metallföremål utan fysisk påverkan. Att skeden faktiskt ser ut att böja sig mitt framför åskådarnas ögon är en illusion.
Samma sak gäller benförlängningen (som jag skrivit om här). Det är ett knep som många charlataner och påstådda helbrägdagörare har använt sig av för ”bevisa” sin förmåga. Men precis som vid skedböjdningen går det inte att göra i verkligheten utan det man gör är att man manipulerar åskådarens ben och skor för att skapa en illusion av att benet faktiskt växer ut.
Hur kommer det sig att de helanden du kan demonstrera antingen är subjektiva känslor, som lika väl kan förklaras med placeboeffekten, eller ett fysiskt helande som mycket lätt kan fuskas fram?

samuelvargfotoJens Garnfeldt – kan du verkligen bota sjuka eller är du en bluff? Om du verkligen kan hela så utmanar jag dig att åka till de som drabbats av ebola, ligger för en eventuell död och botar dem. Du skulle bli en världssensation och antagligen få en massa utmärkelser så som Nobelpriset i medicin.

Min misstanke är att du är en bluff och att du inte kommer riskera att själv bli smittad. För Gud förbjude att du skulle bli allvarligt sjuk och inte kan använda de pengar du drar in under din mission …

/ Samuel Varg

Om Samuel Varg

Let med edutain you!
Det här inlägget postades i Edutain. Bokmärk permalänken.

5 svar på Jens Garnfeldt – varför botar du inte ebola?

  1. Peter skriver:

    va bra skrivet!

  2. jon skriver:

    ”Du skulle bli en världssensation och antagligen få en massa utmärkelser så som Nobelpriset i medicin.”

    Snacka om tillfälle att frälsa människor. Skulle han i Jesu namn bota ebolasjuka så skulle de flesta människor få sig en tankeställare.

  3. Pingback: Mina två pennies om ”Den enda sanna vägen” | Samuel Varg's samlade anteckningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *