Karate – 11 och 14 december

karatepngI söndags hade vi graderingsprov och drillades hårt men rättvist av Sensei. Jag tycker om den japanska stilen där man inte bara stryker med hårs. I karate lär man sig inte bara slag och sparkar utan även disciplin. Jag klarade provet och kommer inom kort få min nästa grad på bältet. Ser verkligen fram emot det!
Gårdagens träning kan bäst beskrivas som ett härdningspass. Visst övade vi lite slag och sparkar som fick armarna att kännas smått geléaktiga men den riktigt hårda delen av passen kom i sista halvtimman då Sensei övade gammeldags karate med oss. Det var slag och sparkar direkt mot kroppen och det var bara att ta emot med muskler och andningsteknik. Jag har blåmärken idag att visa upp som bevis. Jag lyckades också få en go spark mot hakan som gav blodsmak. Bokstavligt talat. Jag gav dock igen (helt ofrivilligt) genom att ge en fläskläpp till min sparringsmotståndare. Sorry ”The Principal” men ”The Magician” var desorienterad efter sparken. ; )

/ Samuel Varg

Om Samuel Varg

Magisk utbildning och underhållning i ett välklätt paket.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *