Kortleken. Alltid i fickan.

samuelvarglogoIdag fick jag kortfeeling när jag satt och läste boken ”The expert att the card table”, så jag plockade fram min kortlek. Eller en av mina kortlekar … Jag äger fler än vad jag kan räkna. Det ligger alltid en kortlek i innerfickan på min kavaj så att jag kan rycka in och göra ett magijobb för ett företag som önskar underhållning.

Jag älskar att sitta ned och öva med den. Det händer tyvärr mer sällan nu för tiden men snart kommer jag få ett bra tillfälle att ta fram den. Nästa helg är jag nämligen på en stor magikonferens där 500 magiker från hela världen kommer att träffas i Lund. Man kanske skulle ta och spela lite poker då? 4 magiker som alla försöker lura varandra med fingerfärdighet i form av second deals, false shuffles osv. Hehe. Kanske inte en så bra idé för någon inbland …Ska du spela poker, eller andra hasardspel, så gör det i en skyddad miljö. Spela absolut inte på svartklubbar utan välj ett officiellt ställe eller ihop med vänner. Idag är det ju populärt köra på något onlinecasino (du hittar enkelt något via sverigeautomater) vilket kan vara en bra idé. Speciellt om en magiker sitter vid bordet. ; ) En stor fördel är ju att ingen kan göra sleights eller räkna fel. Likaså klarar man sig bättre där om man har dåligt pokerface. Men jag tror jag skippar att spela med alla mina kollegor. Det hade nog inte blivit så mycket riktigt poker gjort utan mest en bunt trollare som alla försökte överlista varandra. För det är just vad vi kommer ägna oss åt. Magi non-stop under 3 härliga dagar!

Btw – visste du att en kortlek kan blandas i ett nästan oändligt antal kombinationer? Jo det är sant.
Detta är otroligt spännande så jag får nog återkomma till det i en annan bloggpost. Det krävs mycket förklaring och siffror.

Kortleken är den perfekt resekamraten. Man kan lägga patiens. Man kan trolla. Man kan spela spel. Finns det något man inte kan göra med den?!
För mig är kortleken som en nära vän och den finns, som sagt, alltid i min ficka. Den ligger där och väntar på att jag ska bli uttråkad på ett tåg, i väntan på en affärslunch eller kanske att jag ska demonstrera min fingerfärdighet för en kund. Just nu övar jag second dealings och börjar sakta bli bättre. Det är verkligen inget lätt sleight.  Men med övning kommer färdighet. Såväl inom poker som magi.

/ Samuel Varg

Om Samuel Varg

Magisk utbildning och underhållning i ett välklätt paket.
Det här inlägget postades i Magi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *