Ljudboksecension: Armada

Armada är skriven av Ernest Cline, som är mest känd för Ready Player One, och uppläst av Wil Wheaton. Ja den Wil Wheaton från Star Trek. Och detta skall nämnas. Wil är en utmärkt uppläsare som har mycket inlevelse och ett bra uttal. Inget att anmärka på där.

Boken Aramda då? Meh. Jag blev lite besviken. Jämfört med Ready Player One känns det mest som ett försök att gör om succén genom att dränka läsaren i nerdiga referenser och fakta. Det funkade i Ready Player One’s påhittade datavärld men här känns det platt och påtvingat. Att författaren inspirerats mycket av The Last Starfighter är inget som försöker döljas och det är, för mig, uppenbart att denna boken inte hade samma själ som den tidigare boken.
Böckerna delar inte något förutom författaren och nerdfaktorn. Dom är inte i samma värld.

Boken handlar om Zack som är en dataspelsnerd och som dras in en världsomspännande äkta konspirationsteori där han måste använda sina dataspelskunskaper för att rädda världen från en utomjordisk invasion. That’s about it.
Boken har förvisso bra dialog men handlingen är förutsägbar och ganska tråkig. Men det blir ändå 3 stjärnor. Boken är överlag välskriven, trots handlingen, och uppläsaren är riktigt bra.

Jag ser  dock mer fram emot Cline’s fortsättningen till Ready Player One som var en riktigt läsvärd bok.

/ Samuel Varg

Om Samuel Varg

Magisk utbildning och underhållning i ett välklätt paket.
Det här inlägget postades i Film- och bokarkivet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *