Recension av Star Trek: Discovery. Pilotavsnittet.

Så var den här. Den första nya Star Trek-serien på över 10 år. När nyheten om att det skulle komma en ny serie blev jag först exalterad för att genast bli mer nedstämd när jag förstod att skulle vara ytterligare en prequel serie. Varför gå bakåt när man kan gå framåt? Jag har aldrig förstått detta. Speciellt inte inom filmindustrin.
Hur som. Serien är här och den utspelar sig alltså 10 år innan orignalserien (och ungefär 90 år efter den tidigare prequel serien Star Trek: Enterprise) och handlar (eller skall handla om) hur kriget mellan Federationen och Klingons började. Premissen var intressant nog för att locka på mitt intresse och jag är ändå ett stort Star Trek-fan så jag bänkade mig för att se de två första avsnitten som kom ut på Netflix idag. Och kalla mig överraskad! Detta är faktiskt riktigt bra! Kan man bortse från att teknologin inte alls känns som att den hör hemma 10 år innan originalserien och att Klingons ser helt annorlunda ut så är detta ett mindre visuellt mästerverk med riktigt imponerande karaktärer och gedigna skådespelarinsatser. Det är också riktigt kul att se två kvinnor, av etnisk minoritet, spela huvudrollerna. Det känns uppfriskande i äkta Star Trek-anda som alltid hyllat progressiva tankegångar.
Jag vill inte säga så mycket mer om serien. Gillar du Star Trek se slå på Netflix och se Discovery.
Återkommer med en ny recension då jag sett hela första säsongen (eller iaf fram till vinteruppehållet i mitten av säsongen). 1 nytt avsnitt kommer varje måndag från och med nu.

Pilotavsnittet av Star Trek: Discovery får en svag 4:a.

/ Samuel Varg

Om Samuel Varg

Magisk utbildning och underhållning i ett välklätt paket.
Det här inlägget postades i Film- och bokarkivet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *