Recension: Sleights of mind

samuelvarglogoSemestern fortsätter att flyta på i sin stillhet. Tiden består mest av skyfall, dataspel och något kortare träningspass i hemmet (då det konstant regnar ute). Det blir också en och annan bok läst och nu tänkte jag recensera den senaste boken jag läst ut.

Sleights of Mind: What the Neuroscience of Magic Reveals about Our Everyday Deception” är en fascinerande djupdykning in i hjärnans mysterier och vad som händer i den grå materian när ett eller flera av våra sinnen utsätts för en illusion, ett magitrick eller liknande händelser. Boken är i grunden inte en magibok utan en psykologibok även om den innehåller några förklaringar av trick så den som letar efter nya rutiner till sin akt lär bli besviken. Detta är dock en bok som varje magiker värd namnet borde ha sin samling för att bättre förstå vad det är som sker i åskådarnas hjärnor när hen utför sina illusioner.

Sleights_of_Mind_book

Bokens författare, Susana Martinez-Conde och Stephen Macknik, är i neuropsykologer som på ett mycket seriöst sätt fördjupat sig i magi som såväl konstform och som en vetenskap. Jag rekommenderar varmt boken till alla som är intresserade av magi och psykologi.

Jag ger Sleights of Mind årets första 5-stjärna betyg!

5star

Om Samuel Varg

Magisk utbildning och underhållning i ett välklätt paket.
Det här inlägget postades i Magi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *