Tror du på uppryckandet? Då slipper barnen skolan!

detectiveHögsta domstolen i Texas har tagit ställning för ett föräldrapar som vill hemskola sina barn. Detta trots att det inte finns några direkta bevis för att barnen har någon hemskolning att tala om. Föräldrarna tror nämligen att det s.k. uppryckandet är nära stundande och att deras barn därför inte behöver någon högre kunskap. I Texas krävs det inte att föräldrarna faktiskt kan visa att de kan lära sin barn i de annars obligatoriska ämnena: läsning, stavning, grammatik, matematik och medborgarkunskap (citizenship). Det krävs inte heller någon form av prov för att påvisa vad barnen har lärt sig.

Det här fallet fick uppmärksamhet första gången redan 2006 då deras äldsta dotter Tori, då 17 år gammal, rymde hemifrån för att kunna få gå i skola. Hon placerades då i nionde klass vilket ansågs kunna motsvara hennes kunskaper.

Föräldrarna vill hemskola sina andra barn och hävdar att staten är anti-kristlig om den skulle förbjuda dem detta. De åberopar den 14:e grundlagen som ska ge alla medborgare som rätt och skydd inför lagen.

Jag anser att detta är helt absurt. Att förvägra sina barn en utbildning är en form av av barnmisshandel och det är enligt mig ytterst tveksamt om man ska kunna hemskola sina barn, över huvud taget, om man inte har högre utbildning inom alla de ämnen som barnen ska lära sig.

Som tur är så är det här fallet inte över än och om det vill sig väl kommer inte föräldrarnas godkännande att ”hemskola” (läs: hålla borta från den allmänna skolan) sina barn.

 

/ Samuel Varg

Källor: ABCnews , Patheos.

Om Samuel Varg

Magisk utbildning och underhållning i ett välklätt paket.
Det här inlägget postades i Undersökande. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *