Trump – He Who Must Not Be Named

detective

Man kan spekulera i Trumps framgångar i det amerikanska presidantavlet i flera timmar. Men för mig är det ganska tydligt att det kokar ner till två huvudsakliga principer.

1: Folk älskar enkla lösningar. Och enkla lösningar och svar är just vad He-Who-Must-NotBeNamed (se punkt 2) leverear. När han får frågor om ekonomi svarar han med svepande svar så som ”Ingen vet mer om ekonomi än jag” eller ”Jag kommer fixa ekonomin genom att öka antalet arbeten”. Det blir aldrig någon djupgående analys och vid mer grävande frågor slingrar han sig genom att sätta journalisten på plats med lite översittarfasoner.

2: Media älskar honom och han älskar media. Hans framgång beror till största delen på att han vet hur man spelar mediaspelet. Trump är ingen lyckad affärsman. De företagen, som han inte ärvt eller satt sitt namn på utan, som han själv har startat har nästan alla gått i konkurs. Hans namn är ett varumärke. Inget annat. Det är detta varumärke han lever på och som ger honom hans framgång i presidentvalet.

trumpMedia i form av TV, radio, podcasts osv älskar att vältra sig i hans förnedrande, rasistiska och dumma uttalanden. Och jag är helt säker på att detta är precis vad Trump vill. Om han inte är oerhört korkad och mytoman (vilket det iof finns en stor risk att han faktiskt är) så är allt detta ett beräknat mediaspel från He-Who-Must-NotBeNamed’s sida. För det är detta som är hans trumf-kort (no pun intended). Hans namn är vad folk känner till och när det upprepas gång på gång i alla nyhetsflöden så får han gratisreklam. Det spelar ingen roll vad han säger. Det spelar ingen roll om det är rasism, kvinnofientlighet eller rent nonsens. Media upprepar hans namn och hans varumärke ökar.

Vi människor fastnar det vi känner igen och när vi ständigt hör hans namn så får han en stor del av rösterna bara för att hans namn upprepas så många gånger. På twitter sa jag redan i julas att det kommer vara en överhängande risk att He-Who-Must-NotBeNamed skulle komma att vinna hela valet. Folk skrattade åt mig och ifrågasatte mina tweets samtidigt som de pekade på statistik som visade på hur låg procenten var för honom att komma någonstans i valet. Jag förklarade att He-Who-Must-NotBeNamed vet hur man hanterar media och att detta kommer ge honom republikanernas post som i en liten ask. Vilket var precis som hände.

Men det är inteHe-Who-Must-NotBeNamed som ger sig själv segern. Det är vi som ständigt upprepar hans namn, postar Facebook-inlägg om honom och sprider hans varumärke som om det vore godis på Halloween.

Det enda som kan stoppa honom är att sluta predika hans namn. Vi måste fokusera på de andra kandidaterna och ge dem den gratisreklam som vi gett He-Who-Must-NotBeNamed.

/ Samuel Varg

Om Samuel Varg

Magisk utbildning och underhållning i ett välklätt paket.
Det här inlägget postades i Undersökande. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Trump – He Who Must Not Be Named

  1. Urban skriver:

    Jag tror att den här Veritasium-videon är relevant.

    https://www.youtube.com/watch?v=cebFWOlx848

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *